FEMIBION food supplements

FEMIBION has developed supplements for the special phases of pregnancy, from before conceiving to the end of breastfeeding.  FEMIBION food supplements provide well chosen nutrients that, used as a complement to a balanced and varied diet, can support the mom and the baby during this special and exciting time.

FEMIBION 2 Бременност + Кърмене

Специално разработени в подкрепа на специалните нужди* от седмица 13 на бременността нататък като допълнение към здравословния хранителен режим.

Специално разработени в подкрепа на специалните нужди* от седмица 13 на бременността нататък като допълнение към здравословния хранителен режим.

 

До седмица 13 тялото на вашето бебе вече е напълно формирано и започва невероятна фаза на растеж. Ето защо препоръчваме да започнете прием на FEMIBION 2 Бременност + Кърмене. FEMIBION 2 ви осигурява внимателно подбрани хранителни вещества като фолат (Metafolin® и фолиева киселина) и омега-3 мастната киселина DHA от седмица 13 на бременността до края на кърменето. 

По време на бременността трябва да бъдете особено внимателни, за да сте сигурни, че приемате достатъчно фолат.

Важната омега-3 мастна киселина DHA (докосахексаеноева киселина) е важен компонент на всички клетъчни мембрани в цялото тяло и присъства в особено висока концентрация в мозъка и ретината.

*Приемът на омега-3 DHA от майката допринася за нормалното развитие на очите и мозъка на бебето, първоначално чрез пъпната връв и по-късно чрез кърменето. Дори след раждането в ретината и мозъка на детето се съхраняват растящи количества DHA.

За да се осигурят оптимални нива на омега-3 DHA за вашето дете по време на бременност и след начало на кърменето, трябва да приемате допълнителни количества DHA: Полезните ефекти на омега-3 DHA се постигат при всекидневен прием на 200 mg в допълнение към препоръчителното дневно количество за възрастни, възлизащо на 250 mg омега-3 мастни киселини (DHA и EPA). 

Хранителна информация

ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА

Витамин B, който се преобразува в организма до редуциран фолат, за да стане биологично активен. Човешкото тяло се нуждае от фолат, който допринася за нормалното образуване на кръв, клетъчното делене и растежа на тъкани. Въпреки това не всички жени са способни да усвоят напълно фолиевата киселина.

METAFOLIN®

Специална форма на фолат, разработена и патентована от Merck, която не трябва да се преобразува в организма, а може да бъде усвоена директно. Metafolin® е регистрирана търговска марка на Merck KGaA, Darmstadt, Германия.

ЙОД

Допринася за нормалното производство на хормони от щитовидната жлеза. В някои държави и двата продукта FEMIBION се предлагат и без йод.

ВИТАМИН B1, ВИТАМИН B2 и БИОТИН

Допринасят за поддържането на нормален, произвеждащ енергия метаболизъм и за нормалното функциониране на нервната система.

ВИТАМИН B6, ВИТАМИН B12 и НИАЦИН

Помагат за намаляване на изтощението и умората.

ВИТАМИН C

Подкрепя нормалното функциониране на имунната система.

ВИТАМИН D3

Допринася за нормалното функциониране на имунната система и играе роля в процеса на клетъчно делене.

ВИТАМИН E

Помага за защита на клетките от оксидативен стрес.

DHA DHA е краткото наименование на докозахексаеновата киселина. Тази омега-3 мастна киселина играе особено важна роля по време бременността и през периода на кърменето. На бременни и кърмещи жени се препоръчва да вземат допълнително количество от 200 мг DHA дневно, тъй като тя осигурява нормалното развитие на мозъка и очите на плода и кърмачето.

 

a B vitamin that in the body is converted into reduced folate to become biologically active. The human body needs folate, which contributes to normal blood formation, cell division and thus tissue growth. However, not all women are able to completely utilise folic acid.
a B vitamin that in the body is converted into reduced folate to become biologically active. The human body needs folate, which contributes to normal blood formation, cell division and thus tissue growth. However, not all women are able to completely utilise folic acid.

Препоръчителна доза

Една таблетка и една капсула дневно със студена напитка, за предпочитане с основно хранене, като допълнение към балансирания и разнообразен хранителен режим и здравословния начин на живот.

Допълнителна информация

FEMIBION 2 Pregnancy + Breastfeeding

До седмица 13 важните органи на бебето вече са формирани и сега бебето започва фаза на ускорен растеж.

Ето защо препоръчваме да преминете към FEMIBION 2 Бременност + Кърмене.

В допълнение към внимателно подбраните хранителни вещества на FEMIBION 1 се осигурява и DHA *- полиненаситена омега-3 мастна киселина. Приема на омега-3 DHA от майката допринася за нормалното развитие на мозъка и очите на плода и кърмачето.

Продуктът FEMIBION е хранителна добавка, която трябва да се използва в допълнение към, а не като заместител на разнообразния и балансиран хранителен режим и здравословния начин на живот.

Препоръчано за вас