FEMIBION food supplements

FEMIBION has developed supplements for the special phases of pregnancy, from before conceiving to the end of breastfeeding.  FEMIBION food supplements provide well chosen nutrients that, used as a complement to a balanced and varied diet, can support the mom and the baby during this special and exciting time.

Нуждая ли се от хранителни добавки?

Принципно винаги е важно да водите здравословен начин на живот и да се придържате към разнообразен и балансиран хранителен режим, за да си набавите хранителните вещества, от които се нуждае организмът. При забременяване изискванията за някои хранителни вещества нарастват. Фолатът е едно от най-важните хранителни вещества за периода преди зачеване и ранната бременност, като се препоръчва да допълвате хранителния режим с 400 µg фолиева киселина/фолат дневно.* Въпреки че можете да си набавите фолат (естествената форма на фолиевата киселина) от храната, силно се препоръчва да приемате 400 µg фолиева киселина дневно. Това може да е важно за развитието на бебето* и се подкрепя силно от научните изследвания.

Изследванията също така предполагат, че нивата на витамин D при бременните жени в северните държави често са ниски, особено през зимата. Въпреки че витамин D присъства в някои храни като яйца, мляко, мазна риба и млечни продукти, по-голямата част от витамин D всъщност се произвежда в кожата, когато тя бъде изложена на слънчева светлина през лятото. Ето защо трябва да се уверите, че преди зачеване и по време на бременност имате достатъчно запаси от витамин D.

Също така може да обмислите приема на специално разработени добавки за периода преди раждане с фолиева киселина/фолат и други хранителни вещества, например витамин D, като допълнение към разнообразния и балансиран хранителен режим, които ще ви подкрепят през идните месеци.