FEMIBION food supplements

FEMIBION has developed supplements for the special phases of pregnancy, from before conceiving to the end of breastfeeding.  FEMIBION food supplements provide well chosen nutrients that, used as a complement to a balanced and varied diet, can support the mom and the baby during this special and exciting time.

Аз съм работеща майка: признават ли се в пълна степен уменията ми?

Ако се надявате да създадете семейство скоро, наскоро сте родила или предстои да излезете в отпуск по майчинство, може малко да се притеснявате как това ще повлияе на работата ви.

Може би се притеснявате, че отпускът по майчинство ще попречи да преминете на следващия етап в кариерата. Или се тревожите, че шефът и колегите ви ще си мислят, че отсъствате прекалено много поради грижите за децата, но се питате доколко добре ще съчетавате майчинството с изискванията на работното място. Всяка промяна в начина на живот води след себе си известна степен на несигурност, така че е разбираемо да се притеснявате, особено ако ставате майка за пръв път. По-конкретно, ако се притеснявате, че все още има известно неодобрение, свързано с майчинството на работното място, не е изключено да се питате как ще съчетавате двете роли.

Подценен набор от умения

Въпреки това работещите майки имат много положителни страни, които по наше мнение не получават признанието, което заслужават. Далеч от традиционните отрицателни стереотипи, че майките не са ангажирани и продуктивни на работното място, има множество причини, поради които уменията, усвоени като родител, могат да ви помогнат да станете по-добри във вашата професия.

 

Всъщност, все по-често се изтъкват предимствата на включването на отпуска по майчинство в автобиографията, защото придобитите родителските умения ви превръщат в по-добър актив на работното място. Докато сте у дома с бебето, вие преодолявате напълно нови предизвикателства, които подобряват именно качествата, високо ценени в корпоративния свят.

Гъвкавост и адаптивност

Това започва още преди бебето да се роди, с проучване и взимане на информирани решения. В ерата на пренасищане с информация пресяването през купища информация за откриване на най-добрите препоръки за всичко, свързано с бебето, от храненето до бебешката количка, слинговете и детските ясли, е умение само по себе си.

Грижата за бебето е работа, отнемаща 24 часа на ден, 7 дни в седмицата, затова намирането на време за всекидневните задачи като пазаруване, приготвяне на храна и справяне с домакинските задължения означава, че се налага да приоритизирате, усъвършенствайки организационните умения и уменията за разпределяне на времето. Развиват се и уменията за разрешаване на проблеми: нелека задача е да се преодолеят трудностите, свързани със съня, храненето или отбиването.

Добрата новина е, че тези умения продължават да се развиват с израстването на детето. Това се признава в резултатите от допитване, включващо над 2000 служители, което установява, че повече от две трети от тях смятат, че отглеждането на дете прави хората по-добри служители.  Сред най-важните изброени качества са търпението, умението за справяне с няколко задачи едновременно, управление на време и конфликти, разрешаване на проблеми, менторство, умения за водене на преговори, изготвяне на бюджети и управление на проекти.