FEMIBION food supplements

FEMIBION has developed supplements for the special phases of pregnancy, from before conceiving to the end of breastfeeding.  FEMIBION food supplements provide well chosen nutrients that, used as a complement to a balanced and varied diet, can support the mom and the baby during this special and exciting time.

Уговаряне на работно време, което позволява да се грижите за семейството си

След като родите, е нормално да се питате как някой изобщо успява да балансира работата и семейния живот! Това обаче действително е възможно. Отпускът по майчинство е идеалното време да помислите за вашите нужди и какво означава реалистичен работен график за вас и вашето семейство. Когато сте готови, можете да поговорите с вашия работодател. Ето няколко съвета как да постигнете най-добрия за вас баланс между работата и семейния живот:

Научете правата си

Ако се връщате на работа след отпуск по майчинство, имате право да помолите работодателя за гъвкаво работно време – затова не се страхувайте да повдигнете въпроса. Много работодатели съчувстват на натиска, на който са подложени работещите майки, затова е възможно да се изненадате от отговора, който ще получите.

Осъзнайте стойността си

Ако сте добър служител, е оправдано компанията да иска да ви задържи, дори това да означава гъвкаво работно време. Подгответе списък с всички причини, поради които сте ценен актив за компанията, заедно с ключовите умения и опита, които ви правят незаменима. Ако сте била извън работното място за известно време, може да включите уменията, придобити като майка, например от извършване на множество задачи едновременно до дипломатичност.

Помислете какво искате

Важно е да знаете какво точно искате, преди да говорите с вашия шеф. Нужно ли ви е например за работите по-малко часове или се нуждаете от гъвкавост, за да работите същите часове, но с малко по-различен график? Ще помогне ли да работите от къщи един ден? Помислете какъв е най-добрият за вас баланс между работа и професионален живот и бъдете реалистични. 

Целете се високо

Започнете с идеалния за вас сценарий и дайте да се разбере, че сте склонна да преговаряте. Ако работите на пълен работен ден, може да искате да работите например три дни седмично от 8 сутринта до 4 следобед. Вашият шеф може да откаже, но ако се целите високо, е по-вероятно той или тя да се опита да постигне компромис, добър и за двете страни.

Не бързайте

Не се чувствайте задължена да приемате всичко незабавно. Помолете за няколко дни, за да помислите. Няма смисъл да се съгласявате с нереалистичен сценарий – в крайна сметка ще сте нещастна и така или иначе ще напуснете, затова е най-добре да сте смела и да обсъдите точните условия веднага.