FEMIBION food supplements

FEMIBION has developed supplements for the special phases of pregnancy, from before conceiving to the end of breastfeeding.  FEMIBION food supplements provide well chosen nutrients that, used as a complement to a balanced and varied diet, can support the mom and the baby during this special and exciting time.

Тиквена козметика за ослепителна кожа

 

Тиквата е не само неустоимо вкусен плодов зеленчук, но и богат на антиоксиданти, цинк и витамини дар от природата, от който вашата кожа може да се възползва по много и различни начини, особено ако е суха и уморена.
 

Тиквата съдържа множество полезни за кожата вещества и антиоксиданти, затова участва активно в маски с хидратиращ ефект и ободряващи SPA процедури. Съдържащият се в плодовия зеленчук бета-каротин е защитна субстанция за клетката, защото притежава антиоксидантни свойства.

 

Положителното й влияние върху съдовете се отразява най-вече на мозъка, който се снабдява по-добре с хранителни вещества и кислород. Тиквата е много богата и на витамин В, който повлиява производството на сексуални хормони.
 

Неслучайно каротинът е наричан „веществото на младостта”. Той придава блестящ тен на кожата и точно заради това се използва като съставка в повечето плажни млека и в много козметични продукти.

 

Маските с тиквено пюре изглаждат бръчките и премахват тъмните кръгове под очите, които доста често ни измъчват, особено при натрупана умора и при смяната на сезоните.


Ако употребявате козметика с тиква и по-специално маска за лице, е добре да знаете, че полезните й съставки преминават през порите и се усвояват лесно и бързо от кожата. Освен това тя е подходяща за всякакъв тип кожа.

 

Тиквата може да се използва за различни козметични процедури:

 

Почистване

Тонизиране

При суха кожа

При мазна кожа

При отоци