FEMIBION food supplements

FEMIBION has developed supplements for the special phases of pregnancy, from before conceiving to the end of breastfeeding.  FEMIBION food supplements provide well chosen nutrients that, used as a complement to a balanced and varied diet, can support the mom and the baby during this special and exciting time.

Съвети за родители: хитрини, които ще улеснят Вашия път към родителството

Присъединяването към група за взаимопомощ за нови родители, курсовете за грижи за новородени или записването в онлайн форуми за родители са страхотни начини да откриете нови хитрини за родители. Освен това са страхотни начини да срещнете други хора, които преживяват същото, и да създадете трайни приятелства.

Преходът от двойка към семейство вероятно е една от най-важните – да не споменаваме и най-вълнуващите – промени в начина на живот, която някога ще направите. На единия ден сте просто двамата, на следващия има малко човешко същество, което зависи от вас за всяка своя нужда.

Колкото и стряскащо да звучи, скоро ще разработите много хитри, спестяващи време стратегии, а усвояването на тънкостите на родителството заедно може да е страхотен начин да укрепите връзката с партньора си. Ето няколко идеи, които ще ви помогнат да започнете ударно най-вълнуващото пътешествие във вашия живот до момента. 

Обсъдете различията

Често има повече от един начин да се свърши нещо и е вероятно вие и вашият партньор да имате различни подходи към някои неща. Спокойното обсъждане на тези разлики от началото ще помогне да избегнете конфликта.

Редувайте се

Ако вашият партньор се върне на работа преди вас, той може да поема грижите за бебето, когато се прибере вкъщи и също да ви остави време да полегнете през почивните дни. Дори ако кърмите, можете да събирате кърмата в бутилка, така че вашият партньор да поема нощните хранения понякога.

Почивайте, когато бебето спи

Ако не можете лесно да се отпускате в дрямка, затворете очи и отдъхнете за възстановяване на част от енергията. 

Зарежете домашните задължения

И двамата ще сте прекалено заети и уморени, за да отделяте прекалено много време на домакинството, затова ако това ви притеснява и можете да си го позволите, обмислете наемането на чистачка, докато свикнете да сте нови родители. А ако не можете да си го позволите, помолете семейството си за помощ. 

Гответе в големи количества и замразявайте

Това ще ви осигури храна за няколко дни, която може да претоплите бързо, но не забравяйте да поставяте етикети с датата. 

Пазарувайте с доставка до вкъщи

Много по-лесно е, отколкото за ходите в супермаркета заедно с бебето.

Улеснете нощните хранения

Поставете кошарата на бебето до вашето легло, така че когато дойде моментът за нощно хранене, да я наклоните, без да се налага да ставате от леглото. Нощните лампи щадят очите, така че и двамата да заспите по-лесно.

Вземете си слинг

„Носенето“ на бебето му носи радост и оставя ръцете свободни за други задачи. 

Организирайте излизанията по-бързо

Съставете списък с всичко, от което се нуждаете, когато трябва да излизате с бебето, или още по-добре – дръжте предварително опакована чанта с важни неща като бебешки кърпички, чисти пелени, чанта с цип за мръсните, подложка за преобуване и резервни дрехи.

Уговаряйте срещите в по-късната част на деня

Това ще позволи да излизате, без да се налага да бързате. Освен това оставяйте достатъчно време за спешни нужди, като например смяна на пелените в последния момент.