FEMIBION food supplements

FEMIBION has developed supplements for the special phases of pregnancy, from before conceiving to the end of breastfeeding.  FEMIBION food supplements provide well chosen nutrients that, used as a complement to a balanced and varied diet, can support the mom and the baby during this special and exciting time.

Нормално ли е да искам време за себе си в първите седмици след раждането?

След страхотното чувство след раждането на вашето бебе, вероятно много бързо сте слезли на земята. Не се притеснявайте – това е напълно нормално за нови майки. Отчасти се дължи на спадането на нивата на хормоните на бременността, повлияващи на настроението, и отчасти тъй като първите дни на майчинството са свързани с много предизвикателства.

Уговорете редовни периоди, през които вашият партньор може да е сам с бебето – например няколко часа, след като се върне от работа, или през почивните дни. Това ще им помогне да се опознаят, правейки грижите за бебето по-лесни за вас в дългосрочен план и засилвайки семейната връзка.

Започнете с отделяне на малко време всеки ден, през което да вдигнете краката си, да почетете списание или книга, да слушате музика или да изгледате епизод от любимия сериал – каквото и да ви харесва.

Вероятно в началото ще се чувствате по-добре, когато сте наблизо, може би вкъщи, но в друга стая. След това, когато вие и бебето свикнете, можете да удължите почивките през някои дни, ако това ви допада – например за да се срещнете с приятелка или да отидете на разходка или следобедно пазаруване.

Планирайте предварително, така че да има какво да очаквате, например редовни занимания с йога или ходене на кино всяка седмица. Също така, ако семейството ви живее наблизо, помолете за помощ – повечето баби и дядовци, лели и чичовци с удоволствие ще се включат.

Но преди всичко не се изкушавайте да използвате личното време, за да наваксате с прането или домакинските задачи. То трябва да е само за вас. Все пак сте си го заслужили!

Вижте още идеи, които ще ви помогнат да отделите време за себе си.

*Можем да ви дадем само общи препоръки, но тъй като всяка бременност е индивидуална, моля