FEMIBION food supplements

FEMIBION has developed supplements for the special phases of pregnancy, from before conceiving to the end of breastfeeding.  FEMIBION food supplements provide well chosen nutrients that, used as a complement to a balanced and varied diet, can support the mom and the baby during this special and exciting time.

Как мога да преодолея вината, която чувствам всяка сутрин, когато оставям моето дете?

Много майки се чувстват виновни да оставят бебето си на някой друг, както ще видите при всяко влизане в онлайн форум за родители. Връзката, която имате с вашето дете, е различна от всички останали – вашето бебе е било част от вас в продължение на девет месеца, затова е разбираемо да се тревожите да го поверите на грижите на някой друг или просто да сте разделени от него за дълъг период.

Сред някои хора все още съществува и дълбокото убеждение, базирано на традиционните роли, че основната отговорност за детето пада върху майката, а не върху бащата. Не е изненадващо, че в проучване от 2014 г., включващо 1000 родители, 80 процента от работещите майки признават, че се чувстват виновни, че използват помощта на детски ясли в сравнение със само 39 процента от бащите.

Трудно решение

Въпреки това, както много жени вие може да сте решили, че връщането на работа е правилното решение за вас и вашето семейство. Има много добри причини за това, от финансовите до грижите за вашето емоционално благосъстояние. Може би се чувствате изолирана у дома или ви липсва стимулацията, която получавате при работа. Това не ви прави лоша майка и не означава, че обичате вашето дете по-малко. Няма правилен или грешен начин да се чувствате и това е изключително лично решение. 

Време е да спрете да се притеснявате

Ако се тревожите, че детската ясла може да навреди на вашето дете, спрете. Проучване, проведено в САЩ през 2010 г. с повече от 1000 деца и публикувано от Дружеството за изследване на детското развитие, заключава, че грижите в детски ясли през първата година не оказва неблагоприятни ефекти върху социалното или умствено развитие на децата.

Освен това има няколко потенциални ползи. Децата, които ходят на ясла, усвояват социални умения по-рано отколкото иначе биха усвоили, което на свой ред е полезно за тяхното самочувствие. Означава също, че те ще са по-малко срамежливи, когато започнат училище.

Но преди всичко най-важно е вашето бебе да е щастливо и обичано, а това не зависи от това дали работите или не.