FEMIBION food supplements

FEMIBION has developed supplements for the special phases of pregnancy, from before conceiving to the end of breastfeeding.  FEMIBION food supplements provide well chosen nutrients that, used as a complement to a balanced and varied diet, can support the mom and the baby during this special and exciting time.

Как да се справите с кърменето?

Кърменето определено дава на детето най-добрия хранителен старт в живота – дори ако поставя на изпитание гардероба ви. От сутиените за кърмене до блузите с лесен достъп, трябва да адаптирате стила си през следващите няколко месеца, за да ви е лесно да кърмите редовно. Разбира се това не означава, че не можете да сте напълно модерни. Ето как да храните вашето бебе и да изглеждате добре…

Предотвратете отпускането

Добрият сутиен за кърмене е задължителен, за да подкрепя гърдите и да предотвратява отпускането. Също така ще направи храненето много по-удобно. Ще се нуждаете от поне три, за да имате достатъчно между пранетата. Подложките за гърди могат да се забелязват през дрехите, затова избирайте сутиени за кърмене с меки чашки, тъй като това изглежда по-добре при носене на тесни блузи. Сутиените за сън са добра идея, за да подкрепяте гърдите си в леглото и да запазите формата им, докато спрете да кърмите.

Намерете дрехи, които подчертават

При повечето жени бюста нараства с няколко размера при бременност и кърмене. Ако сте свикнали с малък бюст, може да се наложи да адаптирате навиците си за пазаруване. Блузите с набор или детайли около бюста може да изглеждат прекалено натруфено при по-голяма гръдна обиколка, затова е най-добре да избирате блузи с обикновени деколтета.

Обличайте се за лесен достъп

Кърменето на публично място е достатъчно трудно, без да се налага да сваляте слоеве дрехи. Блузите и роклите, които се закопчават отпред, са идеални за кърмене, а роклите с връзки са най-добрия приятел на заетата майка! Стилният шал, преметнат върху рамото, ще ви осигури допълнително лично пространство.

Опитайте с блуза за кърмене

Ако разполагате с достатъчно средства, си заслужава да инвестирате в блузи за кърмене, които или имат освобождаващи се презрамки, или парче плат, което може да придърпвате нагоре или надолу. Те осигуряват лесен достъп за кърмене, без да се налага да показвате останалата част от тялото, и са толкова стилни, че никога няма да разберете предназначението им. Повечето марки, предлагащи дрехи за майки, вече ги произвеждат.

Улеснете нощните кърмения

Няма нужда да жертвате стила си, когато дойде време за сън. Поглезете се с пижама за кърмене, която ще улесни нощните кърмения. Тя включва скрити подложки, които могат да се откопчават като обикновения сутиен за кърмене, за да храните мъничето си с минимално неудобство.

Избегнете стриите

Гърдите ви ще се върнат към обичайния си размер, преди да сте разбрали. Междувременно им осигурете редовна хидратация (най-добре, след като си вземете вана или душ), за да поддържате кожата еластична и да избегнете стриите. Ако зърната ви се напукат или станат болезнени, говорете с вашия фармацевт за специален крем.