FEMIBION food supplements

FEMIBION has developed supplements for the special phases of pregnancy, from before conceiving to the end of breastfeeding.  FEMIBION food supplements provide well chosen nutrients that, used as a complement to a balanced and varied diet, can support the mom and the baby during this special and exciting time.

Грижа за косата след раждането

 

Макар бременността да е период на изпитания и изпълнени с предизвикателства девет месеца, много бъдещи майки разцъфтяват в този важен момент. Чарът им е резултат от хормоналната буря, която се вихри в организма им. Това е валидно особено за косата – тънките слаби коси обикновено стават по-гъсти и тежки, косъмът се уплътнява и пленява с гладкост и блясък.

След раждането, обаче, бурята от женски хормони стихва, а оттам – и здравият вид на гривата. Косата, която доскоро е била повод за радост и гордост, става тънка, чуплива и започва да пада. За този обрат във външността ви „допринася” и загубата на хранителни вещества по време на бременността и кърменето. Вследствие на дефицита на витамини и минерали, косите ви добиват изтощен вид. За радост, изход от ситуацията има. Явлението е обратимо и в повечето случаи косата възстановява предишната си гъстота. Вижте как да й помогнете.

 

Променете прическата си. Забравете за дългите коси. За да отвлечете вниманието и подобрите настроението си, подстрижете се по свой вкус. Така ще дадете на косата си възможност да се заздрави.

Сресвайте се внимателно с мека четка, не се скубете. Добре е четката или гребенът да са от естествени материали – дърво, кост и др.

Прилагайте маски против косопад – подхранващи и заздравяващи.

Не пренебрегвайте и простите народни лекове, защото те са изпитано и ефективно средство. Може да изплакнете косата си с билки – отвара от коприва, например. Помага и втриването в кожата на репейно масло или масло от жожоба. Мийте главата си с укрепващи шампоани и използвайте балсам, който прави косъма по-здрав и гъвкав и позволява лесно разресване.

Освен от маски, косата има нужда и от вътрешно подхранване – набавяне на нужните хранителни вещества. Такива са храните, богати на калций - черен дроб, риба, пилешко и телешко месо, мляко, сирене и извара. По време на кърменето може да приемате витамини за кърмещи майки, богати и на микроелементи, нужни за бебето и майката, и, разбира се, за укрепване на косата ви.