FEMIBION food supplements

FEMIBION has developed supplements for the special phases of pregnancy, from before conceiving to the end of breastfeeding.  FEMIBION food supplements provide well chosen nutrients that, used as a complement to a balanced and varied diet, can support the mom and the baby during this special and exciting time.

Бебета близнаци и вайръл хит в интернет

Интервю с  майката - блогър Хедър за заснемането на Щастливи Бебешки Моменти.

Като майка на малко момче, блогърката мама Хедър Томоясу сигурно беше свикнала на малкото изненади, които семейният живот предлага. Но има две неща, които тя и съпругът й не са очаквали: да се превърнат в родители на близнаци и да станат вайръл хит във Facebook. Когато двойката откриват, че oчакват близнаци, решават да заснемат стоп моушън видеоклип, за да документират напредването на бременността и да уловят това специално пътешествие за семейството и приятелите. Те скоро разбират, че това е изнервящо, но и впечатляващо и че милиони са гледали видеоклипа им във Facebook. Поискахме от Хедър да ни разкаже за неочаквания успех на нейния видео проект, за основните неща при нейната бременност и за заснемането на Щастливи Бебешки Моменти.

1) Кога за първи път осъзнахте, че искате да имате деца?

Винаги съм знаела, че искам деца, чувствах, че животът ми няма да бъде пълен без тях. Докато празнувах 30-ия ми рожден ден, съпругът ми и аз решихме, че това е подходящият момент за нас и ние имаме право на това.

2) Имахте ли конкретно виждане  в съзнанието си - каква майка ще бъдете? Как се различава тази представа от реалността?

Всъщност мислех, че ще се върна на работа след отпуск по майчинство и ще бъда работеща майка - 9 часа, 5 дни от седмицата и ще изпратя децата си на дневна занималня. Но веднага щом сложиха първото ми бебе на гърдите ми, знаех, че не мога да го оставя. Така започнах моите 4 години, като майка домакиня, балансирайки с 3 деца и много работа от вкъщи.

3) Как разбрахте, че сте бременна и какви чувства изпитахте?

И двете бременности са планирани, придружени от типичното сутрешно гадене и положителен тест за бременност. Бях много щастлива от първaта бременност, макар и изнервена при всеки преглед, преди да чуя сърдечния ритъм на бебето и да разбера, че всичко е наред. Въпреки това, когато ултразвукът на 7 –та седмица от втората ми бременност разкри най-неочаквано близнаци, бях изпълнена с много смесени емоции: почувствах се ужасена, възторжена и изумена наведнъж.

4) Как се появи идеята да заснемете видеоклип на растящия ви корем?

След като вече имах едно дете, бях видяла (и станах обсебена от) няколко стоп моушън видеоклипа за бременност в YouTube. Мислех, че те са много добър начин да уловите вашето променящо се тяло по време на бременността, помислих си, че ще бъде наистина специално да направя същото със сина ми, като винаги мога погледна назад. Затова започнахме да снимаме, веднага щом видях положителния тест за бременност, знаейки, че може да се окаже фалшива бременност или спонтанен аборт (винаги в съзнанието ни е този риск). Никога в най-смелите си сънища не съм си и представяла, че ще имам близнаци, но това направи видеото още по-специално. До този ден никога не съм виждала друг видеоклип със стоп моушън видео на корем, в който да участва по-голям брат.

5) Предполагахте ли за успеха на видеото и как семейството ви реагира на това?

Публикувах предварителна версия на видеоклипа за приятели и семейството във Facebook след заснемането на „разкриването на пола“, основно седмиците 4-та – 20-та, всички казваха колко чудесно е това, което наистина ме мотивира да продължа. Не беше лесно - всяка седмица трябваше да издърпвам кухненската маса отстрани и да сложа камерата върху високия стол на сина ми и да го превърнем в специалната "снимка само по бельо", всичко трябваше да бъде направено по един и същ начин във всички снимки. Аз обновявах видеото всяка седмица, така че няма да е много трудно след раждането на бебетата, просто трябваше да ги ги снимам и добавя в снимките "Добре дошли у дома" и след това да ги кача в You Tube! Отзвука на моя канал в YouTube беше незначителен, защото е малък, но се разрасна с няколко хиляди гледания, когато @itsjudytime е споделил видеото в Tweeter, а скоро след това беше публикуван от HNL и получи милиони коментари във Facebook. Не можех да повярвам. Месеци наред приятелите ми ме информираха и ме отбелязваха, когато различни големи марки споделяха видеото на техните стени. Това беше наистина страхотно!

6) Искате ли да знаете пола на вашите близнци или искате това да бъде изненада?

Не разкрихме пола на първото ни бебе и беше забавно да бъдем изненадани в деня на раждането. Но когато разбрахме, че втората бременност е с близнаци, решихме, че това е достатъчна изненада и не можем да чакаме, за да разберем техните половете! Лекарите не можаха да разберат какви са половете им от ехографа до 17 –та седмица, но аз не им вярвах, докато следващите два ехографа не потвърдиха "момичета". Бях толкова притеснена, че можеха да разберат пола погрешно. Синът ми беше с мен, когато разбрахме пола и купихме розови балони по пътя към дома ни, после заснехме видеото "разкриване на пола" за таткото, разбира се!

7) Какво се промени в живота ви, откакто имате деца?

О, уау, всичко! От желанието да остана у дома с децата си, но и да подпомагам финансово за нашия семеен доход, включих се в наистина забавния и творчески свят на блоговете, видеоблога и социалните медии. Купихме малък дом в Бруклин, но за първи път в живота си започнах да мисля за закупуването на кола и да се преместим в предградията. Никога не съм мислила, че искам този вид живот, но с една спалня за всяко дете и заден двор те могат да играят доста шумно, в момента, ако сме там.

8) Кoи са най-важните неща, от които се нуждаете, когато планирате бременност?

За мен най-важното е, приема на пренатални витамини (с фолиева киселина и желязо), преди да започнете да "правите опити". Също така добър термометър, който да следи ежедневната сутрешна базалната телесна температура (който можете да използвате, за да изчислите, когато овулирате и имплантирате) и стимулатори на овулацията.

9) Какви са най-важните неща от които имате нужда, при бременност?

Добър пренатален витамин (с фолиева киселина и желязо), оставащ активен, няколко протеинови бара или други закуски, богати на протеини, които да бъдат в чантата ви. Ако остана гладна, започва  необикновено гадене, така че трябваше да ям нещо на всеки 1-2 часа.

10) Какво бихте посъветвали бъдещите родители?

Прочетете книга за бременност и идете на клас за раждане на бебе, не забравяйте да четете и да се подготвите за живот с новородено. Аз някак си забравих за това, когато забременях с първото ми дете. Бях подготвена за раждането, но нямах никаква представа какво да правя, след като сложиха бебето в ръцете ми. Пелени, кърмене и др. – бяха напълно непознати за мен! Но без значение е колко подготвени си мислите че сте, вие винаги ще се чувствате невежи. Кривата на учене е стръмна и точно когато си мислите, че сте разбрали всичко, бебето променя играта и започваш от нулата. Да си родител е едно лудо, вълнуващо, обезсърчаващо, плашещо, радостно, невероятно пътешествие!