FEMIBION food supplements

FEMIBION has developed supplements for the special phases of pregnancy, from before conceiving to the end of breastfeeding.  FEMIBION food supplements provide well chosen nutrients that, used as a complement to a balanced and varied diet, can support the mom and the baby during this special and exciting time.

Аз съм работеща майка: признават ли се в пълна степен уменията ми?

Ако се надявате да създадете семейство скоро, наскоро сте родила или предстои да излезете в отпуск по майчинство, може малко да се притеснявате как това ще повлияе на работата ви.

Може би се притеснявате, че отпускът по майчинство ще попречи да преминете на следващия етап в кариерата. Или се тревожите, че шефът и колегите ви ще си мислят, че отсъствате прекалено много поради грижите за децата, но се питате доколко добре ще съчетавате майчинството с изискванията на работното място. Всяка промяна в начина на живот води след себе си известна степен на несигурност, така че е разбираемо да се притеснявате, особено ако ставате майка за пръв път. По-конкретно, ако се притеснявате, че все още има известно неодобрение, свързано с майчинството на работното място, не е изключено да се питате как ще съчетавате двете роли.

Подценен набор от умения

Въпреки това работещите майки имат много положителни страни, които по наше мнение не получават признанието, което заслужават. Далеч от традиционните отрицателни стереотипи, че майките не са ангажирани и продуктивни на работното място, има множество причини, поради които уменията, усвоени като родител, могат да ви помогнат да станете по-добри във вашата професия.

 

Всъщност, все по-често се изтъкват предимствата на включването на отпуска по майчинство в автобиографията, защото придобитите родителските умения ви превръщат в по-добър актив на работното място. Докато сте у дома с бебето, вие преодолявате напълно нови предизвикателства, които подобряват именно качествата, високо ценени в корпоративния свят.

Гъвкавост и адаптивност

Това започва още преди бебето да се роди, с проучване и взимане на информирани решения. В ерата на пренасищане с информация пресяването през купища информация за откриване на най-добрите препоръки за всичко, свързано с бебето, от храненето до бебешката количка, слинговете и детските ясли, е умение само по себе си.

Грижата за бебето е работа, отнемаща 24 часа на ден, 7 дни в седмицата, затова намирането на време за всекидневните задачи като пазаруване, приготвяне на храна и справяне с домакинските задължения означава, че се налага да приоритизирате, усъвършенствайки организационните умения и уменията за разпределяне на времето. Развиват се и уменията за разрешаване на проблеми: нелека задача е да се преодолеят трудностите, свързани със съня, храненето или отбиването.

Добрата новина е, че тези умения продължават да се развиват с израстването на детето. Това се признава в резултатите от допитване, включващо над 2000 служители, което установява, че повече от две трети от тях смятат, че отглеждането на дете прави хората по-добри служители.  Сред най-важните изброени качества са търпението, умението за справяне с няколко задачи едновременно, управление на време и конфликти, разрешаване на проблеми, менторство, умения за водене на преговори, изготвяне на бюджети и управление на проекти.

Връщане на работа

Отделете време да помислите как родителските ви умения могат да се адаптират, за да обогатят настоящата ви роля на работното място или дори да ви помогнат да получите повишението, което сте набелязали от известно време. Ако сте участвали в родителска група или сте организирали социални или благотворителни събития за майки и бебета, може ли това да ви помогне да организирате конференции или да организирате началото на нов проект на работа? Използвахте ли лидерски умения, умения за изготвяне на бюджет и добри комуникационни и координационни умения? Или може би сте установили, че сте много добра в организирането на партита и бихте искали по-ориентирана към хората роля?

Обмислете различните начини, по които може да свържете този ценен опит с кариерата си и започнете да ги прилагате на работното място. Не се страхувайте да споделите с колегите си как според вас майчинството развива ценни умения, или просто го споменавайте в разговорите с тях. Защо не насърчите колегите си и вашия шеф да видят позитивните умения, които майчинството може да донесе на работното място, можете дори да помислите за включването им във вашата автобиография.  

Можете да дадете начало на промяната, показвайки подкрепата си за вашите приятели и колеги, като им кажете, че да са работеща майка е квалификация, с която могат да се гордеят.

Гледайте видеото, за да видите проблемите, с които новите майки се сблъскват в отношенията с техните шефове.