FEMIBION food supplements

FEMIBION has developed supplements for the special phases of pregnancy, from before conceiving to the end of breastfeeding.  FEMIBION food supplements provide well chosen nutrients that, used as a complement to a balanced and varied diet, can support the mom and the baby during this special and exciting time.

Фолиевата киселина с напредване на бременността

Споделихте добрата новина със семейството и приятелите си, започнахте да мислите за името на вашето бебе и дори сте напазарували  сладките дрехи, за които винаги сте мечтали. Но най-доброто от всичко, е че преминахте първите три месеца! Остават само 6 месеца, докато бебето се присъедини към семейството. Бременността води до промени в навиците ви: диета, увеличаване на времето почивка, от която имате нужда и, разбира се, гардеробът в даден момент! Но бременността също предизвиква голяма физическа и емоционална промяна; Вашият организъм се адаптира, за да даде на бебето всичко, от което се нуждае. Знаете ли че обемът на кръвта ви се увеличава, за да е сигурно, че бебето ви получава достатъчно кръв. Долната част на гръбначния стълб се развива, за да бъде по-гъвкава и по-благоприятна за повишаване на комфорта и мобилността по време на бременността и нивото на хормоните като прогестерон и естроген. Досега вече сте наясно колко е важно да приемате фолиева киселина през първия триместър, за да поддържате здравословното развитие на вашето бебе. Но знаехте ли, че дори и след първите няколко месеца и до края на кърменето, приемането на витамини за бременността като тези, които се съдържат във Femibion ​​e полезно?

Как мога да дам най-доброто на моето бебе?

Естествено основната Ви грижа е да осигурите най-добрата възможна среда за бъдещото ви дете, както в утробата, така и след раждането.

Неотдавнашно проучване показва, че само 25% от здравето на бебето през целия му живот е предварително определено от генетиката; до 75% могат да бъдат повлияни от взаимодействието на гените с избора на начин на живот на майката, включително храненето, теглото на майката и бебето, избягване на стрес или пушене.
Храненето може да играе важна роля в това и следвайки разнообразен и балансиран хранителен режим по време на бременност и кърмене е от особено значение. През второто и третото тримесечие и дори по време на кърменето е полезно да се приема като добавка към здравословното хранене Femibion2, тъй като той съдържа важни хранителни вещества, фолиева киселина и Омега 3 мастна киселина.


Фолиевата киселина и Омега 3 мастната киселина (DHA) имат специфична роля в периода на бременността и кърменето.  Приемането на Омега 3 мастна киселина от майката допринася за нормалното развитие на очите и мозъка на бебето, първоначално през пъпната връв и по-късно чрез кърменето, докато фолатът допринася за клетъчното делене, като по този начин тъканта нараства, както и кръвообращението и плацентата. Плацентата доставя на нероденото бебе всички хранителни вещества. Ето защо Ви препоръчваме да продължите да приемате витамини за бременността като Femibion ​​заедно с разнообразна и балансирана диета и здравословен начин на живот до края на кърменето.