FEMIBION food supplements

FEMIBION has developed supplements for the special phases of pregnancy, from before conceiving to the end of breastfeeding.  FEMIBION food supplements provide well chosen nutrients that, used as a complement to a balanced and varied diet, can support the mom and the baby during this special and exciting time.

Суши, сирене, алкохол… вредни ли са за моето бебе?...

Една от най-жестоките иронии на съдбата е, че когато апетитът ви е най-голям, не можете да се насладите на любимите си неща. Но избягването на определени храни по време на бременност ще защити вас и вашето бебе от ненужен риск, свързан с хранително отравяне. Освен това не всички новини са лоши – все още има много вкусна храна, която можете да ядете и е чудесна за вас и бебето. Ето как да се спогодите с вашите вкусови рецептори през следващите девет месеца

Плодове и зеленчуци

Измивайте добре плодовете и зеленчуците. Те съдържат не само витамини, но и фибри, които са полезни за Вас. Опитайте се да приемате поне 5 порции на ден. 

Боровинките и къпините са добър източник на витамин C, а брюкселското зеле на фолат. също зеленолистните като спанак, броколи.

Сирене

Непастюризираното сирене трябва да се избягва, заради болестотворнаворна бактерия листерия, както и пармезана. Избирайте твърди сирена, които са добър източник на протеини, калций, мастно разтворим витамин А и витамин B2.

Mесо

Месото е добър източник на желязо. Препоръчително е да се избягва черния дроб, заради високото съдържание на витамин А. 

Яйца

Яйцата са добър източник на протеин, витамини B2, B12 и D, както на минералите селен и йод. Съдържат и Омега 3. За препоръчване е да са твърдо сварени.

Морска храна

Две порции мазна риба седмично ( сьомга). Препоръчително е да се избягват риба меч, акула и окенаските риби.

 

Миди и морска храна

Заради риск от натравяне избягвайте миди и суши по време на бременност.

Алкохол

Най - добре е да пректатите напълно консумацията на алкохол през бременността, тъй като има опасност да преминат вредни вещества през плацентата. 

Кофеин

Избягвайте високи дози кофеин.