FEMIBION food supplements

FEMIBION has developed supplements for the special phases of pregnancy, from before conceiving to the end of breastfeeding.  FEMIBION food supplements provide well chosen nutrients that, used as a complement to a balanced and varied diet, can support the mom and the baby during this special and exciting time.

Справянето с признаците на бременност, когато никой не знае за това

След като отмине въодушевлението от установяването на бременността, първите седмици от нея могат да са сериозно предизвикателство. Освен справянето с неприятните симптоми като сутрешно гадене и умора се добавя и стресът от това да се налага да криете тези издайнически признаци – нещо, което много жени правят, докато прегледът на 12-тата седмица не потвърди бременност без здравни усложнения. Ето няколко полезни начина да се справите дискретно с най-очевидните симптоми…

Чувствате се разглобена

Повечето от нас са уморени от време на време, но при бременност усещането е по-скоро за дълбоко физическо изтощение. Въпреки че е разбираемо предвид допълнителните изисквания, които бебето поставя пред вашия организъм, това може да е проблем, ако сте на работа. Увеличете нивата на енергия, когато е възможно, чрез отделяне на възможно най-много време за сън извън работа. Подремнете веднага, след като се приберете например, и си легнете веднага след вечеря. През почивните дни се поглезете със закуска в леглото и поставяйте краката си нависоко, когато можете. Да, животът ще е малко скучен през следващите 12 седмици, но енергията ви ще се върне към нормалното до втория триместър.

Подуване и газове

Въпреки че бебето е едва с размера на бобче през първите няколко седмици, може да установите, че джинсите ви са станали малко по-тесни. Това до голяма степен се дължи на ефектите на хормона на бременността прогестерон, който освен че помага за поддържане на лигавицата на матката, причинява отпускане на гладките мускули в цялото тяло. Едно от последствията от това е, че храносмилателната система се забавя и произвежда повече газове. Пиенето на много негазирана вода и консумацията на повече фибри (като фибри от пшеничени трици) може да е добра идея. Също така можете да се поглезите с удължител за цип, за да си осигурите повече място, докато сте готова да инвестирате в джинси за бременни.

Постоянно ходене до тоалетна

По-честото уриниране обикновено е един от първите признаци на бременност и може да започне още от шестата седмица. Това се дължи на ефектите от хормоните на бременността върху бъбреците, които причиняват по-често напълване на пикочния мехур. Може да е необходимо да ходите до тоалетна вечер, но редовното ходене до тоалетна на работа вече е издайническо. Намалете нуждата за ходене до тоалетна, като избягвате напитките с диуретичен ефект, например кафе, чай и алкохол (които и без това вече трябва да избягвате) и когато уринирате се накланяйте напред, за да е сигурно, че сте изпразнили напълно пикочния мехур.

Сутрешно гадене

Пристъпите на гадене обикновено започват около седмата седмица. Въпреки че е добър признак, че вашето тяло произвежда здравословните хормони на бременността, това може да причини много неприятности. Особено когато дори не можете да покажете, че страдате. Гаденето обикновено се предизвиква от ниска кръвна захар, така че яденето по малко и на често може да го държи под контрол. Яжте закуска веднага след като се събудите и дръжте крекери и ядки (или каквото ви понася) наблизо, за да хапвате по малко през целия ден. Преди всичко не забравяйте, че гаденето ще отмине. Много жени отново започват да се чувстват добре до втория триместър – етап, на който всеки ще разбере, че сте бременна, така че и без това ще получите много съчувствие!