FEMIBION food supplements

FEMIBION has developed supplements for the special phases of pregnancy, from before conceiving to the end of breastfeeding.  FEMIBION food supplements provide well chosen nutrients that, used as a complement to a balanced and varied diet, can support the mom and the baby during this special and exciting time.

Лекарства за бъдещата мама

 

Всяка бременна жена се интересува от въздействието на лекарствата, които приема по време на деветте месеца очакване. Запознайте се с препаратите, които се предписват при нужда на организма от допълнителен прием на йод, желязо и флуор.

 

Йод

 

Много е важно изследването на щитовидната жлеза при ендокринолог, за да се разбере дали имате хипотиреоидизъм, който би могъл да се отрази и на бебето. Ако се установи, че имате намалена функция на щитовидната жлеза, се включва препарат, който трябва да се взема през цялата бременност, за да се гарантира здравето на бебето.

 

Желязо

 

При повечето бременни жени обикновено се налага допълнителен прием на желязо, тъй като този елемент влиза в структурата на всички тъкани и органи в човешкия организъм. Единственият начин да се запази нужната норма при майката е да се възстановят бързо депата.

За да не развиете желязодефицитна анемия, консултирайте се с лекар за избора на подходящи таблетки.  

 

Флуор

 

Според стоматолозите, употребата на флуор е препоръчителна, защото зъбите на децата на пациентките, които са го приемали по време на бременност, са значително по-бели от тези, които не са. Тъй като флуорът се съдържа в почти всички пасти за зъби и в доста минерални води, внимавайте да не предозирате и да не се стигне до флуороза. Заболяването се появява при наличието на по-голямо количество от елемента в организма. Ето защо, ако сте решили да използвате паста за зъби без флуор, можете да приемате елемента допълнително. И обратното – щом пастата съдържа флуор, не е нужно да взимате таблетки.