FEMIBION food supplements

FEMIBION has developed supplements for the special phases of pregnancy, from before conceiving to the end of breastfeeding.  FEMIBION food supplements provide well chosen nutrients that, used as a complement to a balanced and varied diet, can support the mom and the baby during this special and exciting time.

Край на целулита

 

Целулитът е проблем, с който рано или късно се сблъсква почти всяка жена. Той представлява разрастване на подкожните мастни клетки, причинено от задържане на течности. Това води до поява на т.нар. „портокалова кожа” –  като стиснем кожата, тя добива вид на портокалова кора с леки издутини и вдлъбнатини.

Бременността е състояние, което провокира целулита. За появата на неприятното явление в този щастлив период от живота на жената могат да се посочат няколко основни причини:

- увеличаване на телесното тегло

- хормонални промени – увеличаване на нивата на естроген и прогестерон

- нарушение в кръвообръщението

- увеличаване на количеството мастни клетки

- наслагване в мастните клетки на течности, токсини и шлаки

 

Ето как бързо и ефективно да възстановите добрия изглед на кожата след раждането:

 

1. Менюто

Диетата на бъдещите майки трябва да се състои от млечни продукти, пълнозърнести и житни храни, нетлъсто месо и риба, плодове и зеленчуци, които насищат организма с витамини и разбиват целулитните бучки. Сведете до минимум солена, пържена, пикантна и много сладка храна.

2. Спортът

Умереното физическото натоварване е много полезно по време на деветте месеца очакване. То подобрява кръвообръщението, ускорява обмяната на веществата и способства за намаляване на целулита.  Двигателната активност преди всичко трябва да бъде безопасна за плода.

3. Масажът

Масажът е сигурен начин за премахване на целулита по време на бременност. Масажирайте проблемните зони с умерени движения два пъти на ден. За усилване на ефекта може да се използва морска сол, зехтин и специален антицелулитен крем за бременни.

4. Облеклото

Облеклото на бременната дама също играе роля за намаляване на целулита. Дрехите ви трябва да бъдат свободни и удобни, за предпочитане от естествени материи, за да не запарват кожата и да не водят до задържането на течности.